Semester på Malta


Bugibba

Bugibba är en av de största badorterna på Malta. Det är ofta hit som charterresorna går när man väljer en sådan till sin semester på Malta. Hela vägen från Salina Bay till Saint Paul´s Bay kan man promenera längs med kurstlinjen på en härlig promenadväg. Under promenaden kan man njuta av de härliga vyerna över havet och även utsikten mot Saint Paul´s Island.

Sol och bad och charm

Orten är väldigt tilltalande när det gäller sol och bad trots att stranden är väldigt klippig. Men det har sin charm det också. På det släta klipphällarna är det prefekt att ligga och steka i solen. Dessutom finns det gott om stigar som leder ner till havet där man kan svalka sig med en skön simtur.
Värt att tänka på är att vattnet är väldigt djupt, men det brukar finnas badstegar och badbryggor att bada ifrån. Däremot är det väldigt klart i vattnet och helt ofarligt att bada i.

En riktig turistort

Då Bugibba är en riktig turistort finns det en hel del hotell längs med hela kustlinjen. Det finns också en hel del restraunger som serverar väldigt trevlig mat. Ett Casino finns också att tillgå den som är spelsugen. Tänk på att ta med dig ditt pass och någorlunda ordentlig klädsel. Att komma i badkläder och sandaler rekommenderas inte.

Från Bugibba avgår en hel del båtutflykter. I centrum av Bugibba längs med kustpromenaden finns det flera återförsäljare av båtutflykter. De brukar inte skilja sig speciellt mycket åt, men det kan ändå vara värt att höra sig för bland flera olika försäljare innan man köpslår men den man tycker lockar mest.