Semester på Malta


Muséer i Valletta

I Valletta finns det en hel del olika muséer där man lätt kan slå ihjäl många timmar under en dag. Bland annat kan man besöka War Museum där man kan uppleva hela Maltas historia. Fokus läggs dock på andra världskriget. På Krigs muséet kan du bland annat se "Faith". Faith var ett av de tre plan som fanns i Maltas enda luftförsvar i början på andra världskriget.
Det mest kända föremålet på museet är det kors, Georgekorset, som kung Charles VI tilldelade Malta för att hedra öns mot under andra världskriget. Det finns också möjlighet att besöka sambandscentralen som är belägen under Vallettas kalkstensväggar och som under kriget användes av de allierade.

National Museum of Fine Arts finns det många olika målningar från Mattia Preti, en känd konstnär från Malta. Mattia har bland annat taket i St John´s Co-Cathedral. Byggnaden där konstmuseet idag finns var under andra världskriget Lord Mountbattens bostad. Byggnaded kallades då för Admirality House.

Även det Arkeologiska museetbjuder på mängder med intressanta föremål. Här kan du titta på saker som har blivit hittade vid utgrävningar av alla de förhistoriska templen som finns på Malta.