Semester på Malta


Shopping på Malta

En semester utan shopping brukar inte vara en fulländad semester enligt många semesterfirare. Likaså är det på Malta.
Den bästa shoppingen på Malta finner man i de två stora städerna Valletta och Sliema. Här kan man shoppa det allra mesta, men framförallt modekläder. Maltas mode är starkt kopplat till både italienska och engelska märken, vilket man kan finna massor av just i Valletta och Sliema. Priserna är kanske inte de allra lägsta, fast å andra sidan kan man hitta saker som är helt omöjligt att få tag på hemma i Sverige. Vill man inte shoppa är det bara en fröjd för ögat att gå och titta på alla vackra kläder som finns.

Handblåst glas och spetsar

Annat som är populärt att shoppa på Malta och i Valletta och Sliema är handblåst glas. På vissa ställen kan man även få en titt på hur det går till när de blåser glaset och därefter köpa det direkt. Billigare konstverk än hemma i Sverige.
Det finns även en hel del butiker som säljer smycken i både guld och silver. Priserna är ungefär som de hemma i SVerige.
Handgjorda spetsar är också något som malteserna är väldigt stolta och förtjusta över, och butiker som säljer detta finns det också en hel uppsjö av. Och tro det eller ej, det är faktiskt väldigt vackra saker de åstadkommer.

Marknader

I Valletta finns det en marknad som håller öppet varje dag från klockan 8. Här finns det stora möjligheter att göra riktiga fynd om man är på det humöret. Annars är det bara trevligt och underhållande att gå och strosa och titta på marknaden utan att shoppa något.
I Sliema hittar man det största shoppingcentret på Malta, Plaza Shopping Center. Här hittar du mängder med affärer där du kan shoppa i princip vad som helst, allt från kläder till hantversksaker.
Och på tal om hantverk. I hantverskbyn Ta'Qali kan du uppleva själva hantverket då hantverkarna arbetar i sina bodar. Det handlar framförallt om handblåst glas, men det finns även en hel del spets, keramik, filigransmycken av silver och trä-, järn- och lädervaror. Priserna i hantverskbyn är helt okej även om det kan ha sina fördelar att pruta något. Framförallt om det finns någon liten defekt på en vara, då sänks priset rejält.