Semester på Malta


Sliema

Sliema är en av de främsta badorterna på Malta. Orten är även perfekt för shopping, retauranger och kaféliv. Det är också en viktig plats för handel och bostadsområden.

Ordet Sliema betyder frid, vilket syftar till att orten en gång i tiden var en liten stillsam fiskeby tvärsöver den stora hamnen i Valletta. I början på 1900-talet utvecklades Sliema väldigt fort till en semesterby för invånarna i Valletta. Längs med Sliema går en fantastisk strandpromenad som är flera kilometer lång och som är perfekt att både och jogga på. Längs promenaden finns det även en hel del sittplatser där man kan slå sig ner och njuta av den vackra vyn över Valletta åt ena hållet och det öppna havet på andra sidan.
På kvällarna fungerar strandpromenaden som en mötesplats för lokalbefolkningen där de sitter och pratar långt in på natten.

Sliema är Maltas största stad, och den lockar en något äldre och lugnare publik. Nere i hamnen är det däremot alltid liv och rörelse. Det är också där du kan ta båten till Comino, den lilla grannön med de blå lagunerna och de fantastiska grottorna.