Semester på Malta


Sol, bad och stränder

Till Malta åker man naturligtvis för att sola och bada. Mycket tack vare det behagliga vädret som råder under sommarmånaderna. På Malta finns det en hel del mindre sandstränder kring badvikar. Framförallt om man beger sig till den norra sidan. Befinner man sig i Bugibba eller St Julians finns det en hel del klippor som inbjuder till härliga bad. För att göra det möjlighet för badarna att ens ta sig ner i vattnet från klipporna har man anlagt flera badstegar som man bada ifrån.

Allid nära till en strand

På Malta har man aldrig långt till en strand. Då ön inte är speciellt stor finns möjligheten att skymta havet nästan var som helst och när som helst. De flesta stränderna på Malta består dessvärre av klippor, men som nämdes tidigare anlägger man badstegar där det är klippigast. Fördelen med klippstränderna är at vattnet är ganska djupt och stränderna ses ofta som naturupplevelser i sig.
På Malta finns det som sagt även sandstränder. De stränder som är mest välbesökta av turister ebjuder solbadarna att hyra solstol och parasoll för en liten slant. Dessutom finns det ofta möjlighet at köpa mat och dryck i närheten av stränderna. Lido är ett annat alternativ till naturstränderna. Detta är en stängd strand där man med hjälp av betongkonstruktioner har jämnat ut klipporna. För att sola och bada på en Lido får man betala 30-40 svenska kronor. På en Lido brukar det dessutom finnas restauranger och ett ganska stort urval av vattensporter så som dykning, parasailing, bananbåt, jetski och så vidare.
Befinner man sig vid någon av de störra stränderna och solar och badar finns det även möjlighet till vattensporter där.

Grannöarna Gozo och Comino erbjuder också en hel del vackra stränder och härligt bad. Ta en båttur dit för att uppleva det.