Semester på Malta


Sport och aktiviteter

Då Malta har ett väldigt milt och behagligt klimat lämpar sig en semester på ön till mer än bara sol och bad. Malta erbjuder sina turister en mängd olika sporter och aktiviteter både i vatten och på land.

Är man riktigt aktiv av sig och är ute efter sporter av olika slag kan man bege sig till en stora idrottsanläggningen som ligger 4 kilometer söder om Valletta, Marsa Sports Club. Här kan man testa på alla möjliga sporter. Det finns även en 18-håls golfbana, minigolf, squash, cricketplan, simbassäng och inte mindre än 18 tennisbanor. Som turist finns möjligheten att skaffa sig ett veckomedlemskap på sportanläggningen vilket gör att man kan ta sig an vilken sport som helst. Är man inte medlem får man ändå lov att komma och spela lite golf. Det finns då golfklubbor att hyra.

Hästkapplöpning är den främsta publiksporten på Malta. Varje söndag från oktober till maj är det kapplöpningar. Detta stora intresse för kapplöpning har gjort att ridning är väldigt stort på Malta. Det finns stora möjligheter att som turist hyra häst och rida ut i naturen och uppleva Malta från hästryggen. Hör med din reseledare eller med personalen på ditt hotell, så kan de säkerligen hjälpa dig tillrätta.

Är du en löpvillig turist på Malta kan vi rekommendera dig att delta i Malta Maraton som hålls i mitten på februari. Loppet lockar många långdistanslöpare från hela världen. Malta A.A.A, idrotsföreningen på Malta, arrangerar även andra evenemang så som landsvägslöpning, terränglöpning och friidrottsevenemang.

Många som väljer Malta som sin tillflyktsort på semestern gör ju faktiskt det för att sola och bada. Vid de större stränderna finns det mängder med olika vattensporter man kan ägna sig åt. Man kan bland annat prova på skrämflygning, vindsurfing, vattenskidåkning, fartfyllda uppblåsbara don som dras efter motorbåt i all världens fart och så kan man hyra trampebåt, ett något lugnare äventyr. Dessutom kan man snorkla och dyka. Utrustning, om sådan behövs, brukar i regel finnas att hyra i anslutning till aktiviteten.