Semester på Malta


Språkresa till Malta

Malta är ett väldigt populärt resmål bland ungdomar som åker på språkresa. 1987 åkte de första ungdomarna till Malta på språkresa och sedan dess har dessa bara blivit fler och fler varje år.

På Malta finns det massor att göra för ungdomarna när det inte är skola och läxor som gäller. Det arrangeras utflykter till många trevliga platser så som Blue Grotto, Valletta, Gozo och Mdina. Många skolor tar också eleverna till härliga badvikar och sandstränder. Där får de möjlighet att prova på alla sorters vattensporter. Det brukar även finnas tillgång till tennis, golf, dykning, ridning och volleyboll.

En språkresa till Malta innebär att man åker till ön för att studera engelska lite extra. Man kan ofta välja på om man vill bo på hotell eller om man vill bo i en värdfamilj. För att lära sig språket så bra som möjligt rekommenderas man verkligen att bo i en värdfamilj. Inte bara språket förbättras, man får också en viss inblick i det maltesiska livet. De maltesiska värdfamiljerna har fått väldigt bra kritik från tidigare studenter, så det ska inte innebära några problem.

EF-the world leader in international education anordnar språkresor för flera olika åldersgrupper. Det finns kurser för ungdomar mellan 10-18 år, för ungdomar som är över 18 samt vuxna och sen finns det språkresor för juniorer, 14-18 år.
En språkresa till Malta kostar mellan 10000 och 15000 kronor beroende på vilken tid på året man åker.