Semester på Malta


St John’s Co-Cathedral i Valletta

År 1573-1578 byggdes katedralen i Valletta. Den är en av Maltas många mycket vackra kyrkor. St John´s Katedral är känd för att Johanniterriddarna samlades där för de gemensamma gudtjänsterna. Utvändigt ser katedralen inte mycket ut för världen, men så fort man stiger in häpnas man av barockinteriören. Det är en fantastisk upplevelse att titta på de fantastiska dekorationerna och takmålningarna som visar på barockens stil.
På golvet finns det en hel del gravar som är täckta med gravstenar med underliga dekorationer.
Inne i Katedralen finns det även en hel del kapell. Dessa kapell användes förr av olika nationer som formerade Johannterordern. Anledningen till att man byggde Katedralen var att den skulle bli de religösas centrum på Malta.

År 1816 blev katedralen i Valletta tillsammans med katedralen i Mdina utnämnd till domkyrka. Därför heter den i Valletta Co-cathedral.
Till Katedralen hör det även ett museum som också det är värt ett besök när man ändå besöker kyrkan. I det första rummet kan man beskåde den världsberömda målningen "Halshuggningen av Johannes Döparen" som Caravaggio målade. Denna målning är det dyrbaraste föremålet i hela katedralen.